Наричат остеопатията магичен сеанс. Ето какви болки лекува този уникален метод

0

Методът остеопатия, смятан за „магичен сеанс“ открива и лекува здравословни проблеми с помощта на т. нар. стречинг. Това са серия масажи на различни части от тялото като лице, шия, гръб, ръце и крака. Остеопатията е все още малко познат за страната ни начин за справяне с някои болести. Но въпреки това, този уникален лечебен метод бързо навлиза в нашето забързано всекидневие.

Практиката остеопатия е създадена още в края на 19 век от д-р Андрю Тейлър в САЩ.

Тя има за цел използване на техники с помощта на ръцете за подобряване на кръвообращението и уравновесяване на променената биомеханика без употреба на каквито и да са медикаменти.

Остеопатия

 

Всъщност нещото, с което остеопатията се отличава от други медицински дисциплини, е самата философия на метода. Остеопатите смятат, че самият начин, по който мускулите, ставите и костите в човешкото тяло работят едновременно и заедно би могъл да засегне функциите на всяка една друга част от тялото. Процедурите, които се прилагат при този метод дават възможност на тялото да се самолекува.

Остеопатия

 

Разбира се, повечето хора биха помислили, че това е обикновен масаж, но не бързайте с преценката си. Техниката работи отлично не само при болки в гърба, ставите и мускулите. Тя е препоръчителна и за лечение на широк спектър от болести. Сред тях астма, храносмилателни проблеми, главоболие, проблеми с опорно-двигателната система, стрес и импотентност. Остеопатията може да бъде прилагана както на възрастни, така и на деца, които страдат от някои нежелани и тежки заболявания.

Остеопатия

Фактите сочат, че остеопатията е безотказен метод за лечение на болки в кръста. Редица лекари и невролози препоръчват именно този метод за справяне с този проблем. Не съществуват нежелани реакции или усложнения след прилагането на техниката. Освен това, остеопатията е сравнително деликатна процедура и не причинява болки по време на извършването й. Хората с оплаквания от болки в гърба и с онкологични заболявания казват, че се чувстват все по-облекчени и по-жизнени с всеки следващ сеанс, а при някои – болката е изцяло потисната.

Ползите от техниката остеопатия са общото подобряване на мобилността, стабилността и структурата на човешкото тяло. Освен това, кръвообращението, нервната и лимфната системи функционират в пъти по-ефективно при минимално лечение с този вид метод. Навременната интервенция предполага ранно откриване и лечение на заболявания, които биха се проявили в даден момент.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!



Коментирай в Delo.bg