Видео подкаст за здравословен начин на живот

Преди известно време открих един много интересен видео подкаст в известния сайт за споделяне на видео клипчета YouTube. Dr. Hyman споделя натуралния и естествен подход към правилен и здравословен начин на живот. Сайта и по-специално видео блога му е на страница http://www.ultrawellness.com/blog. Може да изслушате и клипчето му на тема лечение на акне.

Вашият коментар

Filed under Сайтове и проучвания

Добавки за лечение на акне, част 1

В предстоящия пост ще ви предоставя информация за хранителните добавки, доказали положителен ефект в практически тестове на потребители от форумите на acne.org и в някои научни изследвания (http://www.naturalnews.com/acne.html).

Има още

1 коментар

Filed under Добавки

IRC канал

Здравейте,

напоследък нямам време, желание или ентусиазъм да пиша в блога. Това не означава, че съм се отказал от него. Надявам се тази седмица да успея да възстановя работата си по постовете и да споделя нова информация по темата.

Дотогава ще се радвам да споделим опит и да си поговорим (било то по темата или не) на IRC канал: #holisticskincare в сървърите на unibg.org (http://www.unibg.org/) Подобен блог ще е много полезен за обществото, тъй катo все още информацията за акнето в българското уеб пространство е разпокъсана,дава се на хапки, хората споделят неправилна информация и най-лошото формата на общуване е доста ограничена – темата се обсъжда основно в тинейджърски форуми. Повтарям отново:

IRC канал: #holisticskincare
Server: irc.unibg.org

Ще се постарая дневно винаги да съм там (с ник Sovellis) ще се радвам, ако още някой ме навести и ако се намерят irc потребители, които да регистрират канала, тъй като нямам правомощия.

Вашият коментар

Filed under Общи

Хранителни стратегии

След като разбрахме в предишните постове основните причинители на акне, някои от техните заместители и храните, подходящи за хора, предразположени към акне, сега ще ви изнеса кратък списък на някои от хранителните стратегии против акне. Засега ще е само списък, за повече информация може да се допитате до линковете, които съм дал вляво или до Google. Следващите дни ще разгледаме в подробен аспект всяка една от тях.

Има още

Вашият коментар

Filed under Хранителен режим

Подходящи храни за хора с акне

След като ви запознах с основните хранителни причинители на акне представям списък със здравословни храни, подходящи за хора с кожа, предразположена към акне.

Има още

Вашият коментар

Filed under Хранителен режим

Истината за анти-акне мазилата

За читателите на akne-info.blogspot.com този материал сигурно е вече известен – за останалите ще бъде интересно да разберат какво е моето и на десетки други хора, излекували се натурално, мнение за по-голямата част от кремовете против акне. Приятно четене.

Има още

Вашият коментар

Filed under Локално лечение

Храни, които трябва да избягваме

Ето един кратък, но достатъчно информативен списък с потенциалните причинители на акне. В следващия пост от хранителната категория ще представя някои хранителни стратегии, които съм прочел от форуми или съм тествал сам.

Има още

1 коментар

Filed under Хранителен режим

Анкета: Бихте ли пробвали?

Бихте ли пробвали натуралните методи за лечение на акне? 🙂 А?

Ще се радвам да гласувате в тази анкета. Приемат се всякакви коментари в този пост по темата.

Вашият коментар

Filed under Анкети

Причините за появата на акне

Големи благодарности на потребител Veen от форумите на acne.org, който беше така добър да изготви тази подробна и коректна диаграма.За потребителите, нямащи проблеми с английския могат да видят оригиналната диаграма.

Истинските причини за появявата на акне

Знам, че толкова голяма таблица ще ви дойде в повече и че не разбирате повечето от нещата там. Не се притеснявайте…и аз не разбирам всичко, но за всяко нещо има време. Може да задавате въпросите си по таблицата. В последствие ще обясним подробно всяка една точка от тази диаграма. До следващия ми пост, когато ще ви представя храните, причиняващи акне!

2 коментара

Filed under Общи

Правилният подход за лечение на акне

Голям процент от страдащите от акне са твърдо убедени, че основните причини за появата на пъпки са генът, даден от родителите ни и небалансираните хормони в тялото. Причините за това мислене са две:

Има още

Вашият коментар

Filed under Общи